V deževnih popoldnevih paše biti v toplem in dišečem stanovanju, naše stanovanje je tokrat dišalo zimsko, po medu in cimetu, janežu, klinčkih,...
Pekli smo medenjake.... mmm... kako so pasali.
Uporabila sem
250g pirine moke
pol žličke sode bikarbone
75g masla
75 g sladkorja v prahu
1 jajce
2 veliki žlici tekočega medu
začimbe za medenjake (domačo mešanico)
Zamesila sem testo, naredila iz njega "klobaso" ga zavila v živilsko folijo in dala v hladilnik za 1 uro.
Potem sem klobaso samo rezala na koleščke, jih dajala na pekač in okrasila z orehi.
Pekla sem jih približno 10 min na 180 stopinjah. Tople sem preložila na rešetko da so se malo ohladili, potem pa smo imeli odličen posladek ob čaju.
Medenjaki so mehki in vsak jih lahko pregrizne... :)
Prijetno sladkanje vam želim!
Ni komentarjev:
Objavite komentar