Najprej sem naredila pirine tortilje, za 6 tortilj sem dala
250g pirine moke
1,8 dcl vrele vode
malo soli
Iz sestavin previdno zamesim testo, ker je zelo vroče. Testo mora biti mehko in gladko. Potem ga pokrijem z prozorno folijo za živila in počakam okrog 10 min. Medtem sem si pripravila sestavine za nadev.
Testo sem nato razdelila na 6 delov, jih razvaljala in pekla v ponvi brez maščobe na obeh straneh da se zapeče. Ko je tortilja pečena jo položim na krožnik in pokrijem z vlažno krpo, da se ne posuši. Tako ostane čvrsta in se potem lahko lepo napolni in zavije.
V nadev sem tokrat dala naslednje sestavine:
1 bučka
1/2 zelene paprike
1/2 rdeče paprike
2 manjša korenčka
1/2 manjše pločevinke koruze
paradižnikova mezga
nakockan piščanec
začimbe
sir
Najprej sem prepražila začinjenega piščanca, potem sem piščanca odstranila in prepražila še zelenjavo. Ko je bila zelenjava prepražena sem dodala piščanca in vse skupaj zalila s paradižnikovo mezgo. Potem sem posolila in popoprala ter dodala še ostale začimbe in ugasnila ter začela polniti tortilje.
Ko sem tortilje zavila sem jih potresla še z nekaj sira in pekla v pečici na 200 stopinj nekaj minut, da se sir lepo stopi in zapeče. Ta del se lahko tudi izpusti, ampak mi imamo zelo radi da je na tortilji stopljen sirček.
Mmmm... božansko in zdravo kosilo.
Slika ni ravno najlepša, ampak smo bili že tako lačni, da boljše nisem uspela narediti. :)
Veliko uživanja ob kuhi želim...
Ni komentarjev:
Objavite komentar