četrtek, 10. april 2014

Pita s klobaso

Z možem sva se odločila da bi mu malice za v službo pripravljala jaz, zato je nastala tale pita. Seveda je najboljša sveža, ampak tudi hladna naslednji dan je dobra, predvsem pa veš kaj je v njej. :)

Najprej narediš testo:
1 jajce + 1 rumenjak
200g polnozrnate moke
120 g nakockanega hladnega masla
malo soli in sladkorja

Z mrzlo vodo si pred začetkom ohladiš roke, nato iz sestavim čimhitreje zgneteš testo in ga daš v hladilnik minimalno za 1 uro, tudi čez noč je ok. Po počitku testo namestiš na namazan pekač in ga daš spet za minimalno1 uro v hladilnik.

Nadev:
1 klobasa
1 kisla smetana
3 jajca
nekaj sira
malo domačega mleka s smetano


Pekač vzameš iz hladilnika, nanj zložiš kolobarje klobase, potreseš malo sira čez pa vliješ pripravljeno mešanico iz ostalih sestavin. Na koncu lahko pito potreseš še z malo sira, odvisno od jedcev.


V pečici sem pekla 45min na 190 stopinjah in je bila super.
Ko je pita pečena je dobro še malo počakati da se malo usede, saj je v tem primeru rezanje veliko lažje.



Pa dober tek želim :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar