sreda, 12. avgust 2015

Presna robidova torta

Letos so robide bogato obrodile in zato se veliko sladkamo z njimi.
Delam robidov sladoled, pijemo robidove smutije in ker je taka vročina delam presne tortice.
Presne torte so mi všeč, ker tako poješ sveže sadje v katerem je največ vitaminov, všeč so mi ker niso nasitne in se po njih dobro počutiš, so zelo osvežilne ter v tej vročini paše ker ni potrebno prižigati pečice.



Za "testo" sem potrebovala
100g namočenih datljev
60g kokosa
50g lešnikov

Za nadev pa sem vzela
350g robid
90g kokos masla
1 banano
80g namocenih indijskih oresckov
1 žlico medu
limonin sladkor Kotanyi


V blender sem dala datlje, ki sem jih predhodno namočila, dodala sem kokos, ki sem ga poparila z vrelo vodo in lešnike, ki sem jih zmlela kar v mlinčku za kavo.
Dala sem jih v model ki sem ga na dnu posula s kokosom in ga dala v hladilnik.



Potem sem naredila še nadev. Stopila sem kokos maslo ter dodala še ostale stvari in zblendala do gladkega. Prelila sem čez testo in dala v hladnih za 3 ure da se je strdilo.




Rezultat je bila slastna in osvežilna sladica.



Otroka sta jo navdušeno jedla in zraven mrmrala. mmmm... dobro


Pa prijetno mešanje želim. :)


1 komentar:

  1. Kakšen model ste uporabili? Rada bi si preračunala količine :-).

    OdgovoriIzbriši