Delam robidov sladoled, pijemo robidove smutije in ker je taka vročina delam presne tortice.
Presne torte so mi všeč, ker tako poješ sveže sadje v katerem je največ vitaminov, všeč so mi ker niso nasitne in se po njih dobro počutiš, so zelo osvežilne ter v tej vročini paše ker ni potrebno prižigati pečice.
Za "testo" sem potrebovala
100g namočenih datljev
60g kokosa
50g lešnikov
Za nadev pa sem vzela
350g robid
90g kokos masla
1 banano
80g namocenih indijskih oresckov
1 žlico medu
limonin sladkor Kotanyi
V blender sem dala datlje, ki sem jih predhodno namočila, dodala sem kokos, ki sem ga poparila z vrelo vodo in lešnike, ki sem jih zmlela kar v mlinčku za kavo.
Dala sem jih v model ki sem ga na dnu posula s kokosom in ga dala v hladilnik.
Potem sem naredila še nadev. Stopila sem kokos maslo ter dodala še ostale stvari in zblendala do gladkega. Prelila sem čez testo in dala v hladnih za 3 ure da se je strdilo.
Rezultat je bila slastna in osvežilna sladica.
Otroka sta jo navdušeno jedla in zraven mrmrala. mmmm... dobro
Kakšen model ste uporabili? Rada bi si preračunala količine :-).
OdgovoriIzbriši