Za 6 tortilj potrebujemo:
250g pirine moke
slaba 2 dcl vrele vode
malo soli
Vse skupaj zmešamo, pokrijemo s folijo in okoli pol ure pustimo počivati.
Potem iz testa naredimo rolico in jo razdelimo na 6 kosov.
Vsak kos razvaljamo v krog in ga spečemo v vroči ponvi brez maščobe.
Ko so tortilje pečene jih polagamo na krožnik in pokrijemo z mokro krpo da se ne posušijo.
Za nadev sem tokrat malo pobrala zelenjavo iz vrta in dodala fižol:
korenček
bučka
paprike
paradižnik
koruza
fižol
paradižnikova mezga
sir
začimbe(origano,bazilika,kumina,paprika,lahko tudi čili)
sol
petršilj
Najprej narežemo zelenjavo in jo popečemo na olju.
Dodamo začimbe, paradižnikovo mezgo in fižol.
Nadev naložimo na sredino tortilje, čez sem jaz naribala še malo sira in zavijemo ter damo v pekač.
Po vrhu sem pomazala malo grškega jogurta in obložila z naribanim sirom.
Pekla sem 20 min na 200 stopinj. Okusno in zdravo kosilo je končano. :-)
Pa dober tek...
Ni komentarjev:
Objavite komentar